top of page
Videogame op scherm

Demo en stappenplan

De termen 360°-video, Virtual Reality (VR) en verrijkingssoftware klinken mogelijks bekend, maar wat kan je jezelf hier nu bij voorstellen? Bovendien worden deze termen vaak op een verschillende manier gedefinieerd en in verschillende contexten gebruikt, waardoor verwarring kan ontstaan.
 

Om dit binnen ons project meteen duidelijk te maken, vertrekken we vanuit het idee dat een beeld meer zegt dan duizend woorden. Daarom is het mogelijk om onderstaande video te raadplegen, waarbij een schermopname te zien is van een 360° demovideo die verrijkt werd met de gratis Vivista-software. In deze demo zal je de Begijnhofkerk van de stad Tienen te zien krijgen, om de verschillende interactiepunten (=verrijkingen) van de Vivista-software te verkennen.

Stappenplan
 

1. Vivista-Player downloaden
 

Om de bovenstaande demo zelf te bekijken met de mogelijkheid om te navigeren in de 360°-omgeving en interactiepunten te openen, dien je gebruik te maken van de Vivista-Player. Deze software kan je gratis downloaden via volgende link:
 

https://github.com/Saticmotion/Vivista/releases
 

a. Klik op ‘VivistaPlayer’ om het bestand te downloaden.

b. Wanneer je deze download opent, bestaat de kans dat je een melding krijgt met de titel ‘Uw pc wordt beschermd’. Om de installatie uit te voeren, dien je te klikken op ‘Meer informatie’, waarna een knop zal verschijnen om de installatie toch uit te voeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

c. Volg de voorgestelde stappen, om de installatie te voltooien.

 

2. ZIP-bestand downloaden
 

Je hebt nu de nodige software geïnstalleerd, maar nog geen bestanden om te bekijken. Daarom kan je bovenstaande demo gratis downloaden in de vorm van een ZIP-bestand, welke je vervolgens kan importeren in de Vivista-Player. 

 


 

3. ZIP-bestand importeren in de Vivista-Player
 

Nu je het ZIP-bestand hebt, dien je deze enkel nog te importeren in de Vivista-Player. Dit doe je door:

 

a. de Vivista-Player te openen

b. rechts bovenaan te klikken op ‘Import Video’

c. het ZIP-bestand te selecteren

d. het ZIP-bestand te openen

 

4. 360°-video afspelen in de Vivista-Player
 

Je hebt het bestand nu succesvol geopend in de Vivista-Player, waardoor je deze meteen kan bekijken. Om te navigeren in deze 360°-omgeving, dien je de rechtermuisknop ingedrukt te houden. Interactiepunten kan je openen door de cirkel die je in het midden van je scherm ziet, te navigeren over het gewenste interactiepunt.

1.jpg
2.png
3.jpg
bottom of page